Ezine'mizin Ve Bölgemizin Tarihine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

İlçemiz Dalyan Köyü Sınırları İçerisinde Yer Alan Tarihi M.Ö 4.Yüzyıla Kadar Uzanmakta Olan Alexandria Troas Antik Kentinde Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü’nün İzinleri ile Kültür Turizm Bakanlığımızın ve Ezine Belediye Başkanlığımızın İşgücü ve Teknik Destek Sağladığı,

Alexandria Troas’ta Temmuz Ayının Sonuna Doğru Başlayan Çalışmalarda Bugüne Kadar Roma Caddesi, Aşağı Agora (Pazar Yeri), Hellenistik Dönem Çarşı Yapısı ve Odeion (Kültürel Etkinlerin Yapıldığı Yapı) Gibi Yapı ve Alanlarda Ayrıca Aşağı Agora’da Gerçekleşen Çalışmalarda Pazar Alanına Sit Taş Döşemenin Bir Kısmı İle Kentin Atık Su-Kanalizasyon Sistemine Ait İki Havalandırma Bacası Ortaya Çıkartılmıştır.

Ayrıca Hellenistik Çarşı Yapısının İçinde Yürütülen Çalışmalarda İse Mekanlardan Birine Ait Bir Kapı Ortaya Çıkmış ve Odeion ve Roma Caddesi Üzerinde İse Bizans Dönemine Ait Antik Kentin Son Sakinlerinin Mekanlarına Ait Kalıntılara Ulaşılmıştır.

Ezine Belediyesi Olarak Ezine’mizin ve Bölgemizin Tarihine Işık Tutacak Çalışmalara Destek Vermeye Devam Edeceğiz..

Haberin Fotoğrafları