Sosyal Dayanışma Merkezi Açıldı

16/04/2014 Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle İlçemizde Sosyal Dayanışma Merkezi açıldı. Ezine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bünyesinde Ezine Toki Konutlarında yapımı tamamlanan merkezin açılış törenine İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Fuat ATİK, Belediye Başkanımız Sayın Haluk BABAOĞLU,  Jandarma Komutanı Hüseyin ÖZKAN, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz KILIÇ, AK Parti İlçe Başkanı Fırat AKGÜN, kurum amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ezine İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Fuat ATİK törende yaptığı konuşmada, merkezin Çanakkale’de bir ilk olma özelliğinin taşıdığını belirterek, merkezin eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin özel talimatı ile kurulduğunu ifade etti. Merkezden mahalle sakinlerinin, Ezine ilçesinde yaşayan vatandaşların daha iyi imkanlarda, daha önce hiç görmedikleri alanlarda çeşitli eğitimlere tabi tutulacaklarını belirten Kaymakamımız Sayın Ali Fuat ATİK, merkezde ki kurslarda eğitim gören kursiyerlerin aile bütçelerine katkı sağlayacak çalışmalara da katılabileceklerini söyledi. Çok ciddi emekler sarf edilerek hizmete açılan merkezden yöre insanlarının faydalanmalarını isteyen Kaymakamımız Sayın Ali Fuat ATİK, merkezin yapımında emeği geçen Başta Belediye Başkanımız Sayın Haluk BABAOĞLU olmak üzere, herkese teşekkür ederek, merkezin Ezine’ye hayırlı olmasını diledi.

Ardından Kaymakamımız Sayın Ali Fuat ATİK, Belediye Başkanımız Sayın Haluk BABOĞLU ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek merkezi gezerek incelemelerde bulundular.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim verilecek merkezde vatandaşlara Yaş Pasta Yapımı, Makinede Maraş İşi, Mis Sabun Üretimi, Güzellik ve Saç Bakımı, Seramik Biçimlendirme, Okuma Yazma Kurslarında ve Çocuk Bakımı ve Oyun Odası Etkinlikleri konularında eğitim verilecek.