Ezine Belediyesi Olarak Tarihimize Sahip Çıkıyoruz (Kestanbol Kaplıcaları)

EZİNE BELEDİYESİ OLARAK TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ...
KESTANBOL KAPLICALARI
Tarih Öncesi,Roma Döneminde
Büyük İskender’in ve Askerlerinin
Osmanlı Döneminde Kanuni Sultan Süleyman’ın Savaş Gazilerinin Şifa Bulduğu
Hakkında Sayısız Tarihi Öykülerin Anlatıldığı Eşsiz Doğal Tedavi Merkezi Olan
Milattan Önce 310 Yılında Büyük İslender’in Komutanlarından Alexandr Troas Şehrinin Hamamlarının Ortasında Yeralan Çok Sayıda Medeniyete Tanıklık Etmiş Sayısız Hastaya
Şifa Olan Günümüzde Roma Döneminin Önemli Kent Merkezi Alexandr Troas Kent Kalıntılarına ve Hamamına Ev Sahipliği Yapmakta Olan Dünyanın İlk Kaplıca Bölgesi Bizans İmparatorluğuna Başkent Adayı Olması Nedeniyle Bazı Tarihi Belgelerde Eski İstanbul Adıyla Anılan Tarihi Kestanbol Kaplıcalarımızın Yenileme Çalışmaları Tamamlanmıştır.
Mülkiyeti Ezine Belediyemize Ait Olan
Tarihi Kestanbol Kaplıcamız Belediyemizce İhale Yöntemi İle Kiralanarak İhaleyi Kazanan Sintaş Boya ve Kimya San.AŞ Tarafından Temmuz Ayı İçerisinde İşletilmeye Başlanacak ve Bölgemizdeki Termal Turizm’e Katkı Sağlayacaktır.
Çanakkalemize,Bölgemize Hayırlı Uğurlu Olsun..