Ezine’de 1994/2 Tertip Acemi Erler Yemin Etti

Ezine 3. Jandarma Er Eğitim Taburunda vatani görevlerini yapan 1994/2 Tertip acemi erler yemin etti.

Törene, İlçe Kaymakamız Sayın Ali Fuat ATİK, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı İhsan ACLAN, Belediye Başkanımız Sayın Haluk BABAOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Murat GÜR, AK Parti İlçe Başkanı Fırat AKGÜN, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hüseyin ÖZKAN, Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Gökhan ÖZÜTÜRK,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Necdet TEMEL, asker yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim YAŞAR ’ın kutlama mesajı okundu. Tabur Komutanı Vekili Jandarma Binbaşı İhsan ACLAN ’ın konuşmasının ardından askerler sırayla yemin etti.

Ant içen erler adına Jandarma Acemi Er Onur Ateş’in konuşmasının ardından, eğitimde başarılı görülen erlere hediyeleri İlçe Kaymakamız Sayın Ali Fuat ATİK, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı İhsan ACLAN, Belediye Başkanımız Sayın Haluk BABAOĞLU ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Birliğe ilk katılan Jandarma Acemi Er Fatih AKTAŞ tarafından Mehmetçik kütüğüne plaket çakıldı. Askerliğini 116. Jandarma Alay Komutanlığı veya Ezine Kışlasında yapan asker dedeleri, babaları ve abilerine hediyelerinin verilmesinin ardından, Jandarma Marşı’nın okundu.

Tören resmigeçit ile sona erdi.